Results 1 to 5 of 5

Thread: Symbol Import Problems

  1. #1
    Guild Novice
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    6

    Help Symbol Import Problems

    Hi there.

    I've tried importing some symbols into CC3, but the background is white rather than transparent. Anyone have any ideas how to fix this?

  2. #2
      Ascension is offline
    Community Leader Ascension's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    St. Charles, MO
    Posts
    8,216

    Default

    Are you importing png files?
    If the radiance of a thousand suns was to burst at once into the sky, that would be like the splendor of the Mighty One...I am become Death, the Shatterer of worlds.
    -J. Robert Oppenheimer (father of the atom bomb) alluding to The Bhagavad Gita (Chapter 11, Verse 32)


    My Maps ~ My Brushes ~ My Tutorials ~ My Challenge Maps

  3. #3
    Guild Novice
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    6

    Default

    Yes. I've done it before without any problems, but this batch is different.

  4. #4
      NeonKnight is offline
    Community Leader NeonKnight's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Surrey, Canada, EH!
    Posts
    5,019

    Default

    Are the Backgrounds transparrent in the original files?

    If they are not transparent already they will show as white.
    Daniel the Neon Knight: Campaign Cartographer User

    Never use a big word when a diminutive one will suffice!

    Any questions on CC3? Post them with CC3 in the Subject Line!
    MY 'FAMOUS' CC3 MAPS: Thunderspire; Pyramid of Shadows; King of the Trollhaunt Warrens; Demon Queen's Enclave

  5. #5
      Mark Oliva is offline
    Publisher Mark Oliva's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Altershausen, Northern Bavaria
    Posts
    591

    Default

    Quote Originally Posted by Marvin The Martian View Post
    Hi there.

    I've tried importing some symbols into CC3, but the background is white rather than transparent. Anyone have any ideas how to fix this?
    This is a known problem. It also occurs with some of our Vintyri (TM) Cartographic Collection symbols too. CC3 apparently has problems translating standard alpha channel information from the GIMP and Paint.NET, which we used to create our transparent areas. As far as we can determine, this problem occurs only with ProFantasy products. You might want to bring your problem up on the thread on this topic in the ProFantasy forum:

    http://forum.profantasy.com/comments...cussionID=1660
    Mark Oliva
    The Vintyri (TM) Project

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •