Results 1 to 3 of 3

Thread: [WIP] Atlas PS Tutorial First Time Mapping

  1. #1
      emarde is offline
    Guild Novice
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    USA
    Posts
    10

    Help [WIP] Atlas PS Tutorial First Time Mapping

    I'm not sure if my issue is simply an error with photoshop, or an error with my workflow. I'm not new to PS, but I'm new to the tools/styles that are used in mapmaking. When I have been making 'clouds', it makes the cloudy appearance, for the first few attempts...and then it just starts making the layer black. Why would this be? Has anyone had this happen, where adding a new layer and applying clouds to it does not work? I also noticed that the 'difference clouds' stopped working at about the same time. I'm wondering if I have a bug in my photoshop that is causing this.

    The reason it may be a bug, is because on step 20, when I went to apply the gradient to the base layer, it didn't show up. No matte which layer/way I applied it, I couldn't get it to visually appear on my screen (though it was there in the layers palette). Also, when I was in the dialog box and about to apply it...if the preview WAS checked, it did not show up, however, if it was NOT checked, it showed up. But no matter what, when I hit OK, the gradient was not applied to my layer.

    This is frustrating, and I have no idea whether or not to conclude that I am doing something wrong, or if it is a bug with my photoshop that is causing some issue.

    Any help would be appreciated. If I should post more information/images, let me know. I already created this whole thread and posted it ,but it didn't show up. Already my second time writing this up.

    Cheers,
    emarde

  2. #2
      emarde is offline
    Guild Novice
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    USA
    Posts
    10

    Default

    Alas, never mind. My foreground and background colors were BOTH black, so that's why the clouds were creating 100% black layers, and not appearing as cloudy.

  3. #3
      lostatsea is offline
    Guild Adept Gracious Donor lostatsea's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ohio USA
    Posts
    414

    Default

    Emarde . That's funny! Well it is funny when it doesn't happen to me. My thing is I run a layer effect then don't close it out and after attempting something else that just won't work and getting mad smack myself in the head. And click the okay box. MANY times with software as complicated as PS it is something trivial stopping your work flow especially on unfamiliar settings. Take a deep breath , close your eyes and look again to see what going on. I do this at least once per session.
    "Aye The skies be clear , the seas be calm and the winds be with us .....

    ARGH!! but the damn compass be broken!! "

    Capt. Noah Swalter Last voyage of the " Silver Crest"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •