Results 1 to 9 of 9

Thread: Very long page load/refresh times

  1. #1
      J.Edward is offline
    Guild Journeyer Gracious Donor J.Edward's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Central PA area
    Posts
    141

    Question Very long page load/refresh times

    I am curious if the site is undergoing some changes or something. After the '502 bad gateway' problem the other week I have been experiencing really long page load/refresh times. It took me about 6-8 minutes to login and get to the forums just to post this question.

  2. #2
      Cuin is offline
    Guild Apprentice Cuin's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Madison, WI
    Posts
    35

    Default

    I have been having similar issues. Although things have been a little quicker today.
    Cheers,
    Cuin

    ----------------------

  3. #3
      Azelor is offline
    Guild Expert Azelor's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Québec
    Posts
    1,109

    Default

    A lot of people online at the same time.
    Right now, we are 538 on the site, but only 5 of us are members (connected). That's roughly 1 %.
    The 99% includes other unconnected members, visitors and other people/machine.

  4. #4
      Mark Oliva is offline
    Publisher Mark Oliva's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Altershausen, Northern Bavaria
    Posts
    643

    Default

    Whatever the cause, the guild currently is snail No. 1 among the websites that I use.
    Mark Oliva
    The Vintyri (TM) Project

  5. #5
      chick is offline
    Guild Member chick's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Traverse City, Michigan, USA
    Posts
    72

    Default

    I also have the same problem. I get "Page not Found" about 50% of the pages I load here. I've found when it happens, if I wait 10 minutes, it clears up, but then after about 3 or 4 pages, it starts again.

  6. #6
      J.Edward is offline
    Guild Journeyer Gracious Donor J.Edward's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Central PA area
    Posts
    141

    Default

    Well, after a bit of time I can say that isn't regular and consistent. Last few days have been much better with load/refresh times.
    What can you do.

  7. #7
      chick is offline
    Guild Member chick's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Traverse City, Michigan, USA
    Posts
    72

    Default

    Not for me. It took me seven tries and over 20 minutes to get here to say that it's still slow.

  8. #8
      Redrobes is offline
    Software Dev/Rep Redrobes's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    England
    Posts
    4,793
    Blog Entries
    4

    Default

    Its often slow for me but today / tonight its not too bad from here. Maybe you can try a web proxy to get the pages which would take you through a different set of routers and probably bypass the issue your having. If you dont know about them then google for "web proxy".

    EDIT: probably not related in this particular case but note that today/tomorrow is net neutrality slow down day.
    https://www.eff.org/deeplinks/2014/0...y-september-10
    Last edited by Redrobes; 09-09-2014 at 07:00 PM.

  9. #9
      chick is offline
    Guild Member chick's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Traverse City, Michigan, USA
    Posts
    72

    Default

    This is still a problem for me. At least one out of every four pages I load gives "Unable to display this page" error. It is very frustrating when trying to post something, and annoying the rest of the time. Any idea what's causing it? I don't have problems with any other website like this.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •